News | Events

Atelierele ILBAH lanseză Cursul de Design Pantofi, cu o structura unică pe piață din România

Atelierele ILBAH au dat startul unui curs cu o structură unică pe piața serviciilor de formare profesională din România. Cursul de Design de Pantofi este un curs lansat pentru toți  cei pasionați de crearea unui produs unic și autentic, care, după ore de muncă și finețe în executarea celor mai mici detalii, ia forma celui mai important accesoriu pe care îl poartă un om: încălțămintea.

Ideea unui atfel de Atelier inedit a prins contur și s-a concretizat într-un astfel de curs, dată fiind dorința foarte multor oameni de a învăța să construiască, de la A la Z, o pereche de încălțăminte care să transmită rafinament, stil, eleganță și unicitate. Fiindcă am identificat multe astfel de persoane ce dispun de îndemânare, talent, răbdare și…mult suflet, Atelierele ILBAH  a dat curs provocării care se numește Atelierul de Design de Pantofi.

Cursul de Design de Pantofi este structurat de așa manieră încât combină armonios partea teoretică cu cea practică. Cuprinde trei module ce pot fi parcurse împreună sau separat. După absolvirea fiecărui modul de curs, participantul va obține câte o diplomă acreditată, recunoscută în țară, dar și în străinătate. Primul modul, Design Încălțăminte, cu o durată de 3 luni, va ajuta cursantul să învețe să creeze “design educat”, pentru ca, la finalul modului, să facă cunoștință cu mașina de cusut și să realizeze prima pereche de pantofi (de bază).

Al doilea modul, Proiectare Încălțăminte, cu o durată de 6 luni, permite cursantului să realizeze tiparele produselor de încălțăminte, să învețe care sunt pașii și regulile de care trebuie să țină cont în construirea acestor tipare și să descopere proprietățile materialelor, pentru ca, la final, să știe să croiască ansamblul superior al pantofului.

Un al treilea modul, ultimul, Tras –Tălpuit, are o durată de două luni și reprezintă etapa în care cursantul  învață totul despre asamblarea și execuția propriu zisă a pantofului și finisarea detaliilor pentru obținerea unui produs handmade de cea mai înaltă calitate.

Pentru că vorbim de un curs de lungă durată, Atelierele ILBAH pun la dispoziția participanților  trei variante de program, care sa se muleze pe nevoile fiecăruia. Există varianta urmării cursului cu program de dimineață, after-work sau program de weekend!

Lectorii pentru pregătirea practică și teoretică a cursului de Design de Pantofi sunt specialiști în domeniu, oameni dedicați și pasionați de această ocupație, artizani în ceea ce fac și pentru care construcția unei perechi de încălțăminte înseamnă, de fapt, poveste. Fiindcă pantofii sunt  însuflețiți de cel care le-a dat viață. Sunt amprenta personalității unui om și dau viață unei ținute.

Scopul Atelierului de Design de Pantofi este acela de a încuraja cât mai mulți oameni să dea frâu liber imaginației, să își valorifice talentul și vocația, dar și să exploreze la maximum un segment de piață, unde nu mulți sunt cei care  mai rămas fideli acestei pasiuni:  acea de a construi manual, de la A la Z, perechea de pantofi perfectă. Dincolo de tot ce înseamnă produse în serie, lipsite de autenticitate, originalitate și amprenta personală a celui care le poartă.

3 Comments

  • Măciucă Larisa Andreea

    Bună ziua! Va rog sa îmi trimiteți mai multe detalii despre acest curs, inclusiv costuri, locație etc. Mulțumesc!

    • alexandranecsoiu

      Bună ziua! Din păcate nu sunt în măsură să vă ofer aceste informaţii, dar îi puteţi contacta pe pagina de Facebook “Atelierele ILBAH Centru de Calificare” şi formare profesională sau pe site-ul lor http://www.ateliereleilbah.ro şi, cu siguranţă, vă vor răspunde tuturor întrebărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *