Cu bicicleta prin Benicassim și alte activități pe care să le bifezi

Devenim nostalgici când ne gândim că trebuie să începem seria articolelor în care vă vorbim despre ultima noastră destinație: Spania. Mi se pare că am profitat din plin de tot ce ne-a oferit fiecare oraș în parte și ne-am integrat atât de ușor, ne simțeam ca acasă, de parcă aparțineam locurilor. Pentru mine Spania oricum este o țară de suflet (am ajuns aici pentru a treia oară) și dacă ar fi să mă pui să aleg unde să-mi trăiesc restul vieții, cel mai probabil aș face naveta între Spania și Italia, pentru că inima mă poartă în ambele locuri și îmi e greu să fac o singură alegere. 

Pentru vacanța aceasta am avut mai multe opriri: Benicassim, Castellon, Valencia și Barcelona. Dar le luăm pe fiecare în parte și le discutăm în detaliu, de la locuri pe care să le vizitezi, activități pe care să le bifezi, dar și pe unde și ce să mânânci. Și începem cu primele două.

Context: verișoara mea locuiește în Spania (Benicassim) împreună cu întreaga familie, iar cumva cazarea ne-a fost asigurată pentru prima parte a vacanței noastre. Ultimele patru zile le-am petrecut în Barcelona, dar în rest ne-am deplasat din Benicassim în restul orașelor și o să vedeți cât de ușor ne-a fost să facem asta.

Cu bicicletele prin Benicassim

În prima zi în care am ajuns, deși eram destul de obosiți, am zis să optăm pentru o activitate care să ne și relaxeze puțin, dar în același timp să facem și mișcare. Așa că am decis să închiriem două biciclete și să ne familiarizăm cu orașul. 

Am găsit două locuri din care poți închiria: Energy Bike și Uji Bike, ambele la o străduță distanță. Noi am mers pe cea de-a doua variantă, pentru că la prima nu am mai găsit deschis. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să alegi tipul de bicicletă dorit (ți se dă o listă). Noi am ales două biciclete mountain bike, pe care am dat în total 16 euro pentru a doua parte a zilei (noi am mers pe la ora 17:00). Completezi un formular, iar ca garanție fie lași un act de identitate, fie lași 100 de euro pe care ți-i recuperezi când predai bicicletele.

Și uite așa am început să pedalăm, ba pe străzi, ba pe lângă plajă, până când am decis să ne lăsăm purtați de pista pentru bicicliști și bine am făcut! Am pedalat până în Oropesa Del Mar, adică un total de 19 kilometri dus-întors și am avut parte de peisaje absolut spectaculoase! Imaginează-ți că pe partea dreaptă ai marea, cu orizontul ei infinit, iar în partea stângă admiri munții și vegetația. Traseul este unul excelent și de făcut la pas. Am văzut multe persoane care alergau, se antrenau sau pur și simplu se plimbau. Efectiv era genul acela de scenariu pe care toți ni-l imaginăm, în care ducem o viață liniștită, zi de zi, lipsită de stres și cu focus pe sănătatea noastră mentală și bunăstarea noastră, prin stilul de viață. Adică ceva la care aspiri nu doar când pleci în vacanță.

Plajă, terase, „disfruta la vida”

Pentru că este o stațiune în care numeroși turiști vin „la mare”, nu te aștepta să ai prea multe de făcut prin zonă. Mersul la plajă nu trebuie să iasă din discuție, mai ales că apa este limpede, foarte curată, iar nisipul fin. Exact ce trebuie. Și nu, nu te aștepta să ai parte de plajele sofisticate pe care le găsești la noi pe litoral. Aici totul se rezumă la liniște și lucruri simple.

Nu știu dacă pe întreaga plajă este același preț, dar noi am plătit pe un șezlong 6 euro/pers pentru trei ore, iar dacă vrei ceva de mâncat sau de băut, stai fără grijă că pe faleză găsești destule terase, magazine și alte boutique-uri. Dacă sunteți interesați, SUP-urile sunt undeva la 24 de euro/ oră.

Cât despre restaurante, nu avem un loc anume pe care să-l recomandăm, dar oriunde te-ai duce îți garantez că îți vor plăcea patatas bravas, adică niște cartofi cu salsa specifici zonei. În plus, mulți români și-au deschis restaurante în Benicassim. Cum ne-am dat seama de asta? Meniurile sunt și în limba română, iar bucătăria românească nu întârzie nici ea să apară. Sau dacă nu ajungi în restaurantul unui român, să te aștepți ca cel care te servește să-ți vorbească românește.

Cel mai mult m-a fascinat faptul că în fiecare seară oamenii ies la terasă să socializeze, iar în weekend-uri, seara, toate terasele sunt pline ochi. Dacă noi suntem obișnuiți să căutăm locuri fancy în care să bem un cocktail sau să luăm cina, ei bine, ei se bucură mai mult de compania oamenilor din jurul lor și felul în care arată localul nici nu mai contează. Nu am văzut un loc lăsat liber și unde pui că strada principală devine un fel de Calea Victoriei, pietonală, iar mesele restaurantelor sunt puse chiar în mijlocul străzii pentru a-și putea servi clienții, iar cei care nu prind niciun loc stau pur și simplu în stradă, cu o băutură în mână și savurează discuții cu gașca.

O zi în Castellon

Nici nu-ți trebuie mai mult, pentru că orașul este destul de mic, dar aici este locul perfect în care să ieși să-ți mai cumperi una, alta. Ca să ajungem în Castellon noi ne-am folosit de tren și am mers o stație. Mai exact, 8 minute, iar prețul pentru două bilete a fost 5 euro. Am luat străzile la pas și am bifat:

  • Catedrala Santa Maria
  • Placa Major
  • Parcul Ribalta

Pentru că suntem iubitori de cafea, trebuia să oprim într-un loc drăguț cu cafea de specialitate. La Sirope am încercat un cream iced latte extraordinar de bun, dar din păcate cu foarte mult zahăr. Dar mna, în vacanță nu mai ținem cont de reguli și încercăm tot ce poftim. După cum se vede în poză, nici Costel n-a rezistat în fața acelui croissant cu Oreo.

Așa cum am menționat, Castellon este locul în care să mergi să-ți mai cumperi una, alta. Noi am ajuns și prin mall, iar din centrul orașului până la Salera am făcut 30 de minute pe jos, iar de la mall înapoi la gară, alte 15 minute, tot pe jos.

Parcul Natural Desert de Les Palmes

Înainte de a porni către parcul natural am mers spre Marina D’Or pentru o scurtă plimbare pe faleză. Din păcate complexul era închis, dar plimbarea pe plajă a fost destul de plăcută. Noi am ajuns în Parcul Natural Desert de Les Palmes cu mașina, iar sus ai chiar și un restaurant în care poți servi „tapas y bocadillos”.  Sincer, aici te duci doar pentru view. Nu te aștepta ca munții din zonă să fie foarte înalți. Nici nu se compară cu peisajele din România și cât de ofertantă este la noi zona muntoasă.

Cam atât de aici. Vă scriem și despre Valencia curând, pentru că aici am ajuns două zile la rând și am avut timp suficient să vedem tot ce ne-am propus. Dacă vă plac poveștile noastre, vă așteptăm și pe social media să vedeți ce poze faine facem prin vacanțe. Și cu ocazia asta vrem și să vă mulțumim pentru mesajele drăguțe și pentru susținerea pe care o primim de la voi. Fiecare gest de genul contează enorm. Mulțumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *