Beauty,  Face,  Skin

HOMEMADE MASK: mască exfoliantă cu miere și cafea

Probabil ți-ai dat seama de mult și nu mai este nevoie să spun că sunt o iubitoare de cafea. Fir-ar, am spus-o. Din nou! Ulterior mi-am dat seama că nu-mi place doar să o savurez dimineața, ci și să o transform într-un scrub minune care să mă ajute să am o piele curată.

Am decis ca astăzi să-ți sar în ajutor cu o mască super simplă, pe care o poți realiza acasă cu doar trei ingrediente: cafea, miere și lapte. Sună delicios, nu? Așa și este, iar pielea ta o va iubi! Eu o aplic o dată pe săptămână, pentru a curăța tenul și pentru a elimina celulele moarte. După ce mă demachiez și curăț tenul cu ajutorul gelului spumant, aplic această mască, perfectă pentru toate tipurile de ten.

Ai nevoie de o lingură de miere, o lingură de cafea și puțin lapte. Eu pun o cantitate mică de lapte, astfel încât rezultatul să rămână ca o pastă. După ce amestesc bine ingredientele, o aplic pe față cu ajutorul unei pensule plate, o las să acționeze timp de 5 minute, iar mai apoi încep să masez ușor fiecare zonă a feței, cu mișcări circulare, timp de 2 minute. După ce clătesc bine fața, aplic o cremă hidratantă și-mi continui activitățile. Uite un lucru care mi se pare foarte important și pe care ar trebui să-l știi: evită să folosești prosopul pentru a-ți șterge sau usca fața și înlocuiește-l cu prosoapele de hârtie. Este mult mai igienic, iar tenul tău va fi mai curat.

Înainte de a începe să folosesc această mască, am tot citit și recitit câteva aspecte despre efectele pe care ingredietele le au asupra tenului și s-a dovedit a fi exact ce aveam nevoie. Laptele calmează pielea, cafeaua reduce inflamațiile, roșeața și oferă luminozitate tenului, iar mierea, fiind bogată în vitaminele BI, B2, B6, B12, PP, C și A are și o acțiune antibacteriană. Și, dacă stau bine să mă gândesc, acest duo format din lapte și miere a intrat în istorie încă din perioada în care Cleopatra îl folosea pentru îngrijirea părului.

Măștile homemade, atât pentru ten, cât și pentru păr sau corp, au devenit foarte căutate și se numără printre favoritele multor adolescente și femei. Sunt sigură că, măcar o dată, ai experimentat o astfel de mască. Mi-ar plăcea tare mult să știu care a fost efectul și care este preferata ta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *