Prima oară când am mâncat această prăjitură cu vișine a fost acum un an, când mami tot experimenta prin casă. Mi-a plăcut atât de mult, încât am vrut și eu să o încerc, dar niciodată n-am avut răbdare să stau să-mi explice sau să-mi arate cum se face (vorbește mult, iar eu stau degeaba). Îmi plac combinațiile astea de gusturi dulci acrișoare și, pentru că nu mănânc chiar orice prăjitură (mi se face rău de la chestiile prea dulci), asta este o variantă care mă satisface, mai ales că uneori o mănânc alături de o cană de lapte rece.
O tot bat pe maică-mea la cap să-și facă un blog culinar, dar ea nu și nu. Nu o laud că e a mea, dar câtă dragoste și pasiune pune femeia asta în orice mâncare, e minunat! Sper ca măcar un sfert din abilitățile ei în bucătărie să le moștenesc și eu. Îmi place să-mi petrec timpul în bucătărie, să gătesc, iar când îmi ies preparatele sunt așa de mândră, mamă-mamă! Dar mă plictisesc repede și, în plus, un preparat care poate fi gata în 30 de minute, eu îl realizez într-o oră. Da, mă mișc foarte încet. Tocmai de aceea, rețeta de prăjitură cu vișine am simplificat-o ca pentru cel mai leneș om.
Rețeta inițială o aveam de pe site-ul Jamilei, dar după am mai făcut câteva căutări pe net și am văzut că se poate obține și cu mai puține ingrediente. Prima dată când am făcut prăjitura, cantitățile le-am ales în funcție de tava în care a fost făcută, a mea fiind super mică, dar voi le puteți dubla. De data aceasta, pentru că nu am mai avut suficiente vișine (și evident că îmi era prea lene să cobor să cumpăr), m-am gândit să transform prăjitura în…brioșe.
Așadar, aveți nevoie de:
- un praf de sare
- 3 ouă
- 1/2 cană de făină
- 5 linguri de zahăr
- 3 linguri de ulei
- un borcan de vișine
Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se pune praful de sare peste albușuri și se bat spumă. Se adaugă zahărul și se mai amestecă cinci minute până nu se mai simte zahărul (eu am folosit un mixer). Se adaugă gălbenușurile după ce se bat și ele, se amestecă, iar apoi se pun cele trei linguri de ulei și se cerne făina.
După ce amestecați bine, adăugați aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, puneți vișinele pe deasupra și băgați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Sau, dacă nu aveți prea multe vișine la îndemână, puteți pune aluatul într-o tavă de brioșe, în forme. Mie mi-au ieșit 12, măricele. Nu am mai adăugat nicio cremă pe deasupra, de teamă să nu stric combinația de gusturi.
Leave a Reply