Beauty,  Hair

Șampoane preferate? Doar 3 la număr

Trebuie să recunosc că găsirea șamponului perfect a fost o adevărată aventură. După multe încercări și nemulțumiri, am ajuns pur și simplu să mă îndrăgostesc de trei produse diferite. T-r-e-i. Asta înseamnă mult timp.

Atunci când ne alegem produsele pentru păr, ținem cont de foarte multe aspecte. Evită să faci alegerile în grabă în funcție de brand, ambalaj (aici eu mai am de lucrat) sau preț, ci în funcție de tipul de păr pe care îl ai, nevoile sale și ingredientele potrivite. Știu. Este tentant când vezi atât de multe produse pe rafturile magazinelor și nu ai răbdare să citești toate etichetele sau curajul să încerci ceva diferit. Până să găsesc ceea ce aveam nevoie, am încercat multe șampoane și multe dintre ele au fost un eșec total.

Vă povesteam într-o zi pe story că am început să mă vopsesc încă de la 13 ani. Bineînțeles, în urma unui moft, câteva luni de plânsete și rugăminți neîncetate în fața părinților. Au cedat și, pe moment, am câștigat. Însă, odată cu acest pas, au apărut schimbările. Am vrut să încerc mai mult. De-a lungul timpului, părul meu a fost vopsit în toate nuanțele, de la brunet, până la blond sau roșcat, iar acum, după 10 ani, am decis să renunț să mă mai vopsesc și să-mi las părul natural. Ce-i drept, în ultima perioadă îmi tot doream să ajung la nuanța mea naturală, dar niciodată nu ieșea ce-mi doream. De aici și decizia mea. Cu toate astea, pot spune că abia acum am câștigat. Ce? Nu doar un păr mai sănătos, ci și faptul că m-am acceptat așa cum sunt.

De când am făcut acest pas, am acordat mai multă atenție îngrijirii părului, dar mai ales produselor pe care le aplic. Orice femeie își dorește un păr cu un aspect sănătos și acel luciu natural, mai ales când folosim și produse de styling care emană căldură și duc la deteriorarea lui. Yup. În cazul meu, placa de îndreptat părul este cam singurul styler pe care-l folosesc. Mai nou, am renunțat și la ea, alegând să o folosesc doar când e absolut necesar. Părul meu este incredibil de drept de la mama natură, iar firul este foarte subțire și pisicos, ceea ce-mi permite să-l aranjez în doar câteva minute. Singura mea problemă în prezent este babyhair-ul care, vorba lui Nick, “de când ne-am cunoscut se chinuie să crească”. Revenind, produsele despre care vreau să vă vorbesc spuneam că sunt trei la număr. Mai exact, două dintre ele se găsesc în saloane sau magazine online, iar cel de-al treilea poate fi achiziționat de oriunde. And I mean it.

Am folosit pentru o perioadă șamponul și balsamul din gama Wella Fusion Intense Repair, de care am fost foarte mulțumită și pe care le-aș refolosi în orice moment. Îmi place că în compoziția șamponului găsim extract de mătase, perfect pentru părul deteriorat și fragil, iar pe lângă faptul că repară părul în profunzime, vârfurile rămân foarte netede. Să nu mai spun că după clătire, părul scârțâie, ceea ce sugerează că a fost curățat în profunzime și că produsul și-a făcut treaba.

Deși mult timp am crezut că am părul ars, băieții de la salon mi-au spus că nu este nimic în neregulă cu părul meu, vârfurile uscate fiind un aspect normal. Niciodată n-ai să vezi vârfurile la fel de sănătoase ca părul de la rădăcină, care este foarte aproape de sursa de hrănire.

De ceva timp, am încercat și șamponul de la Label.m cu miere și ovăz pe care îl folosesc mai mult când sunt în Târgoviște, pentru că am ales să-l las aici. Combinația de mirosuri este demențială, iar în timpul spălării, nu se încurcă deloc. Este ideal pentru părul deshidratat și afectat de coafarea zilnică, iar în compoziția sa găsim și ingrediente precum vitaminele A și B5, care ajută la restructurarea părului.

Iată că am ajuns la partea mea preferată. Șampoanele din comerț. Oricine își dorește să găsească un produs minune la un preț avantajos și care să-i fie oricând la dispoziție. Își menține locul de ani de zile pe piață, dar cu toate astea, până acum un an și jumătate când l-am încercat prima oară, eram sceptică în privința acestui produs. Este vorba de șamponul de la Pantene la care mă tot întorc încă de la prima utilizare.

În urmă cu două săptămâni am fost la lansarea unei noi formule din gama Repair and Protect, cea pe care obișnuiam să o folosesc. De data aceasta, produsul vine cu câteva îmbunătățiri și anume aduce un aport de nutrienți în interiorul firului de păr, oferindu-i putere cu fiecare spălare. Spălatul pe cap a devenit un ritual având în vedere ușurința cu care poți masa și curăța părul fără ca acesta să se încurce. După spălare este incredibil de moale și fin, are un luciu natural și acea elasticitate de care aveam nevoie. Părul meu se îngrașă destul de repede, fiind necesar să-l spăl o dată la două zile. Înainte, după prea multe spălări, îl simțeam destul de uscat și îmi era teamă să nu se deterioreze și mai mult, dar acum, având această formulă, am încercat să-l spăl și trei zile la rând. Cert este că părul meu arăta bine în continuare, fără să pară prea solicitat sau încărcat. Interesant este că, pe lângă șampon și balsam, mai este un produs 3 în 1, ideal pentru vacanță.

După fiecare spălare aplic pe vârfuri ulei de argan și un spray pentru protecția termică de la ghd, iar mai apoi las părul să se usuce natural în proporție de 70%, după care îl usuc cu foehnul. Având firul de păr moale și subțire, îmi este cam greu să obțin volumul pe care mi-l doresc, iar pentru asta aleg să-l usuc cu capul în jos. Din păcate, efectul mă ține doar o zi. Nu îl încarc cu alte produse de styling însă, în schimb, aplic încă o dată foarte puțin ulei de argan pe vârfuri și lungimea părului după uscare.

Este dificil să ai un păr sănătos, mai ales când factorii care duc la deteriorarea lui sunt numeroși, iar probleme apar nu doar în urma produselor nepotrivite pe care le folosim, ci și în urma alimentației pe care o avem și a stilului de viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *